OVER
ONS

Discotheek Lorre is dé uitgaansplek van Delft gerund door en voor studenten. Lorre is met haar oude geschiedenis niet meer uit Delft weg te denken.

In 1957 is Lorre ooit opgericht als kegelbaan om meer ontspanningsmogelijkheden te bieden aan de Delftse student. Resten van deze baan zijn nog steeds te vinden in huidig Lorre.

In November 1968 kwam een groep vogels van divers pluimage bijeen om plannen te maken voor een studentencafé in het phoenixpand. Er bleek in Delft behoefte te zijn aan een nieuwe vorm van sociëteitsleven. Er werd besloten tot de bouw van een studentencafé/discobar. Het idee achter Lorre was dat alles moest kunnen. De mogelijkheid tot theater, muziekuitvoeringen, exposities en meer van dien aard hadden een hoge prioriteit.

Om een groter publiek aan te spreken en mee te gaan met de tijd is in de kegelbaan verbouwd. In Oktober 1969 opende Lorre voor het eerst haar deuren als bruin café, naast de kegelbaan. Er werd een koffiebar geopend die de hele week van 5 tot 8 open was. Donderdagavond werd de artiestenavond met eens in de twee weken een drukbezochte jazzavond.

Toen in de jaren 70 steeds meer vraag kwam naar een disco-dancing is in de zomer van 1976 Lorre wederom verbouwd. De kegelbaan deed steeds meer dienst als opslaghok en enige wat er nog rolde waren de Delftse mannen met hun vrouwen. Een gehele herstructurering vond plaats en de dansvloer en de plek voor optredens werd groter.

Na nog een aantal verbouwingen ligt sinds 2005 Lorre er bij als de discotheek die we nu kennen. Waar elke dinsdag en donderdagavond verschillende dj’s hun muziek komen draaien en meerdere keren per jaar thema avonden en muziekoptredens zijn.

1957

Oprichting Kegelbaan

1968

Eerste ideeën voor een nieuw studentencafé

1969

Verbouwing van de kegelbaan tot bruin café; Lorre opent voor het eerst haar deuren

1976

Verbouwing, kegelbaan wordt opgerold en meer plaats voor dansen en optredens.

2005

‘De grote verbouwing’ tot moderne studentendiscotheek.

2018

In de zomer van 2018 is Lorre opnieuw een grote verbouwing ondergaan. Naast een nieuwe vloer is er een nieuwe indeling en Lorre ziet er strakker uit dan ooit tevoren.

Jochem van Lith

Marketing en Promo
promo@lorre.nl

Justus Aulbers

President
president@lorre.nl

Iza Hus

Secretaris
secretaris@lorre.nl

Romée Ferrageau de Saint Amand

Vice-President
vice@lorre.nl

Floris van Wingerden

Thesaurier
thesaurier@lorre.nl

Luuk van der Plas

Inventaris
inventaris@lorre.nl

Onder leiding van zes studenten wordt de financiële gezondheid en het reilen en zeilen van Lorre verzorgd. Door de gezellige sfeer en studentenprijzen die wij hanteren komen studenten vanuit heel Nederland om bij ons helemaal los te gaan!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Bestuur.
Telefoon: 015-2150029 (op werkdagen bereikbaar tussen 11.00 en 17.00 uur). Afhankelijk van uw vraag kunt u ons mailen op de bovenstaande email-adressen.